Bibliodrama is een samenspel tussen jou, een bijbelverhaal en de groep. Spelenderwijs en interactief onderzoek je hoe jij, samen met anderen een bijbelverhaal beleeft. Elke bijeenkomst bestaat uit drie fasen: als eerste de opwarming; daarna je inleven in een personage en het spelen van fragmenten van dat verhaal; aansluitend is er een nagesprek, met ruimte om ervaringen en inzichten te delen.
Door je in te leven in een rol, bijvoorbeeld die van Samuël toen hij als jonge jongen geroepen werd, ervaar je wat er in dat verhaal op het spel staat. Je ontdekt wat jou raakt, of tegenstaat en hoe je daarmee verder gaat. Door het spel ga je als het ware zelf het verhaal in. Je wordt deelnemer. Vervolgens gaat het verhaal op een nieuwe en andere manier met jou mee op jouw levensreis.
Deze cursus staat open voor professionals en belangstellenden, die willen kennis maken met bibliodrama, of die eerdere bibliodrama ervaringen verder willen uitbreiden. Deze cursus kan ook een schakel zijn voor hen die de Opleiding tot professioneel begeleider bij het Centrum voor bibliodrama willen gaan volgen.

Data: vrijdag 17 november 2023; vrijdag 8 december 2023; vrijdag 12 januari 2024; vrijdag 2 februari 2024; vrijdag 1 maart 2024; vrijdag 22 maart 2024.
Tijd: 10.00 uur tot 12.30 uur, inloop vanaf 9.45 uur
Plaats: Johanneskerk, Moezeldreef 400, 3561 GD Utrecht (op loopafstand van Station Utrecht Overvecht)
Kosten: € 265,00
Opgave: vóór 10 november 2023 bij Neely de Ronde; neelyderonde@yahoo.com of telefonisch: 06-10693938.
Begeleiding: Neely de Ronde.

Neely de Ronde is medewerker bij De 7evende Hemel en begeleidt verschillende bibliodramagroepen. Ook werkt ze als leraar geschiedenis en levensbeschouwing op het Rijnlands Lyceum in Oegstgeest. Daarnaast verzorgt ze met de groep Intieme Vreemden weekends waarin spiritualiteit en creatieve werkvormen centraal staan. Zie: www.intiemevreemden.com