Bibliodrama

ervaren en beleven

N

Doelgroep: professionals en belangstellenden

N

Data:

op woensdagmorgen 11 januari, 1 februari, 22 februari, 15 maart, 5 april en 26 april
2023.

N

Tijd:

10.00 uur tot 12.30 uur, inloop vanaf 9.45 uur
N

Plaats:

Johanneskerk, Moezeldreef 400, 3561 GD Utrecht (op loopafstand van Station Utrecht Overvecht)
N

Kosten:

€245,-

N

Belangstelling?

U kunt zich aanmelden bij c.a.fortuin@planet.nl

Bibliodrama is een samenspel tussen jou, een bijbelverhaal en de groep. Spelenderwijs en interactief onderzoek je hoe jij, met anderen een bijbelverhaal beleeft. Elke bijeenkomst bestaat uit drie fasen: opwarming, je inleven in een personage en het spelen van fragmenten van dat verhaal, aansluitend is er een nagesprek, met ruimte om ervaringen en inzichten te delen.

Door je in te leven in een rol als die van Mozes op zijn levensweg, of die van leerling bij de storm op het meer, ervaar je wat er in die verhalen op het spel staat. Je ontdekt wat jou raakt, of tegenstaat en hoe je daarmee verder gaat. Door inleving en inlijving ga je ervaren dat een verhaal dat je samen gespeeld hebt, anders met je mee reist.

Deze cursus staat open voor professionals en belangstellenden, die willen kennis maken met bibliodrama, of die eerdere bibliodrama ervaringen verder willen uitbreiden. Deze cursus kan ook een schakel zijn voor hen die de Opleiding tot professioneel begeleider bij het Centrum voor bibliodrama willen gaan volgen.
Begeleiding: Cocky Fortuin van der Spek is docent bibliodrama en werken met verhalen bij Stichting de 7evende Hemel en het Centrum voor Bibliodrama. Daarnaast is zij adviseur en trainer van Spirit in School

Bibliodrama: Een veilige plek om op adem te komen. Om te vragen, te zoeken en te vinden. Inleven in bijbelverhalen, ze beleven en doorleven in verbinding met de ander en de Ene. Soms schurend en uitdagend. Een lach en een traan. Spiegel voor het hart en voeding voor de ziel.

Krijgsmachtpredikante CI Meeuwenoord

De cursus wordt begeleid door Cocky Fortuin van der Spek.

Zij is docent bibliodrama en werken met verhalen bij Stichting de 7evende Hemel en het Centrum voor Bibliodrama.

Daarnaast is zij adviseur en trainer van Spirit in School.