7evende hemel

Geloof in beweging - Spiritualiteit die aardt - Verhalen die boeien

Agenda

5 oktober 2023

20:00 - 21:30

Gemeenschap de Hooge Berkt

Hooge Berkt 16, Bergeijk    

Kosten

 € 17,50

Dansen met Job

Soms zit het in het leven tegen, soms zit het mee. Maar juist als het in het leven tegenzit, kom je in het spanningsveld van kracht en kwetsbaarheid. Het verhaal van Job kan ons inspireren om dit spanningsveld in beweging te onderzoeken. Hoe beweegt de kwetsbaarheid? Hoe houd ik mijn krachten in toom, of hoe zet ik mijn krachten volledig in zonder te bezwijken? En wat vertelt het samenspel van twee of meer dansers mij?

17 november 2023

10:00 - 12:30

Utrecht

Johanneskerk, Moezeldreef 400, 3561 GD

Kosten

 € 265,00

Meer info en aanmelden

Neely de Ronde; neelyderonde@yahoo.com of telefonisch: 06-10693938

Cursus bibliodrama ervaren en beleven

Bibliodrama is een samenspel tussen jou, een bijbelverhaal en de groep. Spelenderwijs en interactief onderzoek je hoe jij, samen met anderen een bijbelverhaal beleeft. Elke bijeenkomst bestaat uit drie fasen: als eerste de opwarming; daarna je inleven in een personage en het spelen van fragmenten van dat verhaal; aansluitend is er een nagesprek, met ruimte om ervaringen en inzichten te delen.

Door je in te leven in een rol, bijvoorbeeld die van Samuël toen hij als jonge jongen geroepen werd, ervaar je wat er in dat verhaal op het spel staat. Je ontdekt wat jou raakt, of tegenstaat en hoe je daarmee verder gaat. Door het spel ga je als het ware zelf het verhaal in. Je wordt deelnemer. Vervolgens gaat het verhaal op een nieuwe en andere manier met jou mee op jouw levensreis.

Deze cursus staat open voor professionals en belangstellenden, die willen kennis maken met bibliodrama, of die eerdere bibliodrama ervaringen verder willen uitbreiden. Deze cursus kan ook een schakel zijn voor hen die de Opleiding tot professioneel begeleider bij het Centrum voor bibliodrama willen gaan volgen.

21 november 2023

20:00 - 21:30

Gemeenschap de Hooge Berkt

Hooge Berkt 16, Bergeijk    

Kosten

 € 17,50

Geloof, hoop en liefde: hoe bewegen die (in) jou?

Paulus schrijft in zijn brief aan de christenen van Korinte over de liefde als de grootste van de drie. We gaan ze alle drie in beweging brengen en waarnemen of er zich iets nieuws aandient. Welke van de drie is in deze tijd van jouw leven voor jou het belangrijkste is, of hoe was dit in eerdere levensfasen? Wat ons brein vertelt en waar we vanuit gaan, is misschien wel iets anders dan wat het lichaam laat ervaren…

2024

11 oktober 2024

hele dag

Ede

Kosten

Open dag 7evende hemel

Meer info komt nog, maar reserveer alvast de datum!