JS Izaak RebekkaIzaäk en Rebecca maken de balans op van hun leven. In de verwarring van zijn ouderdom worstelt Izaäk met zijn herinnering aan het offer van Abraham. Rebecca vertelt over haar jeugd, de ontmoeting met Izaäk en de geboorte van hun zonen. Met het publiek deelt Rebekka haar overpeinzingen. Haar tweestrijd en verlangen naar eenheid klinkt door in de vragen die ze stelt. Beiden proberen de stem van God te verstaan. Zo zoeken zij naar de zin en onzin van hun leven. - Trailer

 

Lees meer...

KvdZKees van der Zwaard komt uit een protestants-christelijk nest en bezocht de school met den Bijbel. Anne de Vries was zijn profeet. Als jochie van 10 las hij diens Groot Vertelboek voor de Bijbelse Geschiedenis en Reis door de nacht.

 

De Kees van 10 voelde zich dapper en schuldig met David,

was geduldig met Job,

vreemdeling met Ruth,

verdrietig en blij

met Maria Magdalena,

verliefd met Jan, op Trijntje,

net als Jan in de ban van de opgemaakte Sylvia, die rookte,

begerig en bang met Achan.

En altijd dat verterende vuur van verlangen. 

 

Lees meer...

GvE AlhambraDoor beelden, muziek en verhalen brengen we een bezoek aan het Alhambra in Granada. Deze Andalusische paleisstad staat symbool voor de drie culturen en religies die in Middeleeuws Spanje op elkaar botsten: jodendom, christendom en islam. Ze leverden niet alleen strijd, maar ontdekten ook elkaars wijsheid en culturele rijkdom. Poëzie, verhalen en muziek speelden een belangrijke rol als bindmiddel. Een hernieuwde zoektocht naar die Andalusische erfenis leidt tot de vraag hoe we in Nederland kunnen samenleven als mensen met verschillende achtergronden, culturen en godsdiensten. Vooral in een tijd waarin tolerantie soms ver te zoeken is.

 

Lees meer...

Al eeuwenlang maken mensen tochten te voet naar heilige plaatsen in de verte. 7evende Hemelmedewerker Aat van der Harst wandelde van zijn huis in Leusden naar Santiago de Compostella en erna naar Rome. Samen met zangeres Marianne van der Post maakte hij een verhaal van zijn tocht.


AvdH Ontmoetingen onderwegAat vertelt over de weg naar de verte met pelgrimsthema’s als de oproep, wolven op de weg, ontmoetingen, wegwijzers, heilige plaatsen en de aankomst/thuiskomst. De wandelweg staat steeds symbool voor de levensweg. Persoonlijke verhalen vloeien samen met oude, overgeleverde verhalen.

 

 

Lees meer...

Een voorstelling van Kees van der Zwaard

 

Alz enzoAls Alzheimer aan je bestaan knaagt, wordt je leven steeds meer fragment.

En voor de mensen om je heen krijgt de mantel van zorg en liefde zijn eigen gewicht.

 

Daarover heeft Kees een voorstelling gemaakt.
Het is geen verhaal om te begrijpen, maar een verhaal dat verbijstering kan omzetten naar verwondering en verbondenheid.

Lees meer...