De stem van zand Joyce David'De stem van Zand'. Het verhaal van IzaƤk en Rebecca', is een nieuwe voorstelling van David Gast en Joyce Schoon. Het gaat over mensen van nu in een verhaal van toen.

 

Wat heb ik meegekregen van mijn ouders?

Wat wil ik bewaren en wat weggooien?

Wat wil ik doorgeven aan mijn kinderen?

Wie ben ik geworden en wie wil ik zijn?

Eerste speeldata:

16 november 2017, 20.00 uur in de Uniekerk te 's Gravenzande
19 november 2017, 15.00 uur in De Windwijzer te Vlaardingen
12 januari 2018, 20.00 uur in de Protestantse kerk in Houten

Lees meer...

Een voorstelling van Kees van der Zwaard

 

Alz enzoAls Alzheimer aan je bestaan knaagt, wordt je leven steeds meer fragment.

En voor de mensen om je heen krijgt de mantel van zorg en liefde zijn eigen gewicht.

 

Daarover heeft Kees een voorstelling gemaakt.
Het is geen verhaal om te begrijpen, maar een verhaal dat verbijstering kan omzetten naar verwondering en verbondenheid.

Lees meer...

In het afgelopen seizoen heeft Gottfrid van Eck met zijn trio Wilde Eend zo’n vijftien keer ‘De Golem’ uitgevoerd in kerken, synagogen en theaters. In deze multimediale voorstelling combineert hij zwijgende film, live muziek en verteltheater. ‘De Golem’ werd goed ontvangen en leverde bijzondere nagesprekken op, zowel formele als informele. Een recensent schreef: “De voorstelling is een belevenis, de thematiek van de Golem spannend.” Daarom volgt er in seizoen 2016/2017 een reprise.

 

golemDe eeuwenoude legende van de Golem handelt over een reus van klei die door rabbi Leib tot leven wordt gewekt om Joden in het getto van Praag te beschermen tegen hun vijand.

De Golem is een oerverhaal over angst, hoop en verzet. Het laat zien hoe ‘monsterlijke’ vijandsbeelden ontstaan, maar stelt ook de vraag hoe we ‘monsters’ in onszelf ontdekken en te lijf kunnen gaan. En hoe we hoop kunnen koesteren in barre tijden. Kortom: een sterk verhaal met een actuele betekenis.

Lees meer...

Houd de tijdFollow us on FacebookHoud de tijd! De zoektocht van Prediker  

 

Houd de tijd!is het verhaal van een zoektocht naar zin en wijsheid. De vragen en wijsheden die Prediker voor het voetlicht brengt zijn verbazingwekkend actueel. In een luchtige voorstelling met muziek, spel en dans wordt deze zoektocht vorm gegeven.

 

Hier: Flyer, en ook: foto's

Lees meer...

Luther KvdZKees van der Zwaard trekt het land rond met de voorstelling 'Hier sta ik' over Maarten Luther. De voorstelling is gemaakt ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van de Evangelisch-Lutherse Gemeente in Utrecht. Voor het inkopen van de voorstelling kunnen locale gemeentes subsidie krijgen van de landelijke PKN (lees meer).

 

Hier foto's van zijn optreden voor de Protestantse Gemeente te Culemborg (waartoe hij zelf behoort), waarmee hij de harten wist te raken.

Volg ons

Facebook Image