Verhalen verbeelden

Meerdaagse cursus 'Theater in de liturgie'

Docenten: Cilia Hogerzeil en Kees van der Zwaard 

 

theater in liturgie

 

Inhoud: liturgie tot nieuw leven brengen door middel van theater. 

Verhalen zijn een belangrijke basis van de liturgie. Maar de inhoud kan in de loop van de tijd gestold zijn, de woorden versleten. Dan is verbeelding nodig om die oude woorden met nieuwsgierigheid en eigenzinnige associaties een nieuw leven in te blazen.
Theater helpt woorden fysiek en visueel te maken. Het schept een verrassende en onverwachte ingang, waardoor teksten opeens weer betekenis krijgen, niet cognitief, maar in de beleving. En omdat je theater samen met anderen maakt, krijgt een verhaal een groter bereik dan alleen individueel. Liturgie is bij uitstek een combinatie van individueel en samen. We werken toe naar het maken en/of begeleiden van theatrale presentaties in de liturgie.

 

Doelgroep: Pastores, kerkelijk werkers, geestelijk verzorgers, actieve gemeenteleden, die nieuwe werkvormen zoeken om vast én nieuw 'publiek' bij de liturgie te betrekken.

Groepsgrootte: tussen 6-12 deelnemers

Data/tijden: kennismakingsmiddag: 5 maart 13.00-16.00 uur;

9, 14, 19 maart : 11.00-16.00 uur; 9, 26 april: 11.00- 16.00 uur;

terugkomdag:14 mei, 11.00-16.00 uur

Plaats: Nederlands Gereformeerde Kerk (synagoge) in Culemborg

Voorwaarden voor deelname: Ervaring in het leiden van groepen. Mogelijkheden om met de werkvormen te oefenen. Enige ervaring met theater, in welke vorm dan ook. Wie een training in het begeleiden van bibliodrama heeft gevolgd, is ook welkom.

Info: Kees van der Zwaard, 06 22320091; Cilia Hogerzeil, 06 50696170 

Inschrijving vóór 16 februari 2018
Stuur korte mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met motivatie, ervaring, functie, leeftijd, man/vrouw

Kosten: € 795,-; € 520,- vanaf 10 deelnemers

 

Cilia Hogerzeil en Kees van der Zwaard en  zijn beiden professionele theatermakers èn theoloog. Kees is daarnaast ook acteur en schrijver, Cilia werkt vooral met muziektheater. Beide hebben tevens een lange ervaring als docent en uitvoerder, zowel op het gebied van acteren, regisseren en schrijven als bibliodrama.

Volg ons

Facebook Image