Verhalen verbinden mensen,
verhalen verbinden momenten in de tijd,
verhalen verbinden de binnenwereld met de buitenwereld.

 

Begeleiders: Cocky Fortuin-van der Spek en Aat van der Harst
Locatie: Gemaal naast de Mallemolen, te Gouda
Data: zaterdag 20 januari 2018 en zaterdag 10 maart 2018
Tijd: 10.00 - 16.30 uur
Kosten: € 245,-
Opgave: vóór 25 december 2017 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

In deze praktische en inspirerende training richten we ons op ontmoeting en communicatie in de groep vanuit het werken met verhalen. Je maakt kennis met een grote variatie aan werkvormen. We variëren in het vertellen van persoonlijke, fictieve en overgeleverde verhalen. Deze werkwijze verdiept en verrijkt de ontmoetingen en gesprekken in een groep. Vanuit deze basis kun je zelf jouw toepassingen maken in groepen waarmee je werkt. We werken in een inspirerende omgeving. Zowel binnen als buiten ontdek je de mogelijkheden van verhalen in beweging.

 

 

Inhoud van de training

• Welke verhalen zijn er en hoe kom je tot een keuze voor een verhaal rondom een thema in jouw groep.
• Beeldend vertellen, met aandacht voor houding, stem en contact met alle zintuigen.
• Hoe ontlok je verhalen en nodig je deelnemers om op verhaal te komen.
• Hoe vertel je niet alleen voor een groep, maar deel je verhalen met elkaar en roep je verhalen op bij je deelnemers.
• Je ervaart en leert wat responsies op een verhaal kunnen betekenen.
• Hoe vergroot je ieders vermogen om te vertellen en te verbeelden in ontmoeting met elkaar. Hoe pas je dit toe binnen de groepen waar jij mee werkt.
• Verhalen in beweging, je ervaart en leert hoe fysieke beweging de innerlijke beweging mogelijk maakt

 

Voor wie?

Dit is een training voor iedereen die met groepen werkt ( in onderwijs, zorg, werk of kerk) en wil verkennen welke rol verhalen kunnen spelen. Er is aandacht voor zowel het vertellen, als het werken met verhalen in een groep. Je leert een aanpak waarbij je op creatieve wijze de dialoog tussen deelnemers en verhalen stimuleert, passend bij jouw doelgroep en context.

 

Wat bereik je ermee?

Je verrijkt, verdiept en verfijnt je mogelijkheden om zelf te vertellen en verhalen te laten vertellen, te horen en te delen. Naast de trainingsdagen oefen je het vertellen en werken met verhalen in je eigen groep.

 

Door wie?

Cocky Fortuin- van der Spek en Aat van der Harst zullen de training samen begeleiden. Ze zijn beiden ervaren verhalentrainers en schrijvers van de verhalenboeken: Verhalen Verbinden en Onze school is een verhaal.

Volg ons

Facebook Image