De 7evende Hemel 20 jaar voorkant ontwerp Roos Gast Schoneveld

 

De 7evende Hemel 20 jaar achterkant lang ontwerp Roos Gast Schoneveld

 

Hier de flyer

 

De workshops

 

01 Terugkeer en toekomst voor Naomi - Bibiodrama

Cocky Fortuin-van der Spek
Na Naomi’s spreken en handelen, komt zij tot zwijgen met haar kleinkind in de armen. Wat ervaart zij te midden van mensen rondom haar? Via bibliodrama onderzoeken wij welke perspectieven zich openen op haar en onze levensreis.

 

02 Dans van het oogstfeest - Bibliodans

Riette Beurmanjer
In de synagoge wordt op het Wekenfeest het boek Ruth gelezen. Het feest is een dankdag voor de oogst en voor de aanwijzingen in de Torah. Welke vruchten plukken wij van ons verbonden-zijn met de joods-christelijke traditie? We vieren die in een feestelijke dank-dans.

 

03 Aren lezen in de hof van Ede - Wandelen en verhalen delen

Aat van der Harst

We gaan buiten wandelend oude en nieuwe verhalen met elkaar verbinden. Hoe raakt het verhaal van Ruth aan je persoonlijke verhaal? Welk nieuw licht werpt de natuur in Ede op de vrouw die aren lezend over een vreemde akker loopt en op je eigen weg? We wandelen samen de basisstructuur van het verhaal van de pelgrim. Onderweg herinneren we ons een oud verhaal dat ons is doorverteld.

 

04 Versiertrucs op de dorsvloer – Clownen

Joyce Schoon
Flirten, blozen, knipperen, kijken, wegkijken……. je leest het tussen de regels door in het verhaal van de ontmoeting tussen Ruth en Boaz. Hun lichaamstaal spreekt nieuwsgierigheid, verlegenheid, gretigheid. De clown communiceert altijd non-verbaal, zij heeft geen woorden nodig. Nieuwsgierig en onbevangen onderzoekt hij de ander. Ze lokt de ander uit de tent en speelt het spel van verstoppen en tevoorschijn komen.

 

05 De stem van Orpa - Schrijven

Bas van den Berg
Deelnemers worden door bijzondere afbeeldingen en flarden poëzie
geïnspireerd tot het maken van teksten van en over Orpa, de Moabitische.
Zij die trouw blijft aan haar volk, haar God, haar leven daar. Schrijvenderwijs komt haar stem tot klinken in dialoog met fragmenten uit Ruth 1.