Begeleiders: Bas van den Berg, Gottfrid van Eck, Cocky-Fortuin- van der Spek en Kees van der Zwaard
Locatie: Conferentiecentrum De Glind
Data: vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september 2018, vrijdag 23 november en zaterdag 24 november 2018. Twee keer een tweedaagse met overnachting. 

Tijd: Van vrijdagmorgen 10.00 tot zaterdagmiddag 16.00 uur.
Kosten: € 695, - (bij opgave voor 1 maart € 645,-)
Opgave: vóór 1 juni 2018 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwe training voor iedereen die met bronverhalen werkt in de context van kerk, zorg, onderwijs, of hulpverlening. In twee keer een tweedaagse in het Akoesticum te Ede. Met Kees van der Zwaard, Gottfrid van Eck, Bas van den Berg, en Cocky-Fortuin- van der Spek in wisselende duo’s als docent.

 

Waarom vertellen en verbeelden? 

“Om in de wirwar van dit bestaan te overleven” zegt een professional in de hulpverlening. Goed vertellen en speels verbeelden van een bronverhaal in de context van een viering, van een bijeenkomst waarin je samen leert of een zinvol gesprek voert, behoort tot het hart van het werk van een pastor, geestelijk verzorger, hulpverlener, dienstverlener of leraar in het onderwijs. Bronverhalen zijn verhalen uit diverse religieuze en levensbeschouwelijke tradities die in de loop der tijd hun waarde voor mensen hebben bewezen. In deze inspirerende cursus leert u om vrij en creatief verhalen te vertellen in diverse werkcontexten.


Ervaringen van eerdere deelnemers:

“Deze cursus heeft mij vrijer gemaakt in mijn voordracht en mijn creativiteit vergroot om naar bronverhalen te luisteren”.

“Verhalen nodigen uit om zelf je plaats te zoeken in de sterke verhalen die we vinden in de bijbel”.

“Deze cursus verhalen vertellen raakt het hart van je werk als professional”

 

Inhoud van de training: de kunst van vertellen & verbeelden
• Zicht krijgen op de opbouw en de beeldkracht van bronverhalen uit diverse tradities en hoe je daarmee kunt leren spelen en variëren in verschillende (werk)contexten;
• Oefenen in beeldend vertellen, met aandacht voor houding, stem en contact met alle zintuigen;
• Oefenen in beeldend vertellen vanuit drievoudig contact: met jezelf, het verhaal en je hoorders;
• Oefenen van dialogen in je vertelling;
• Vertellen en verbeelden vanuit diverse vormen van temperament: lucht, vuur, aarde en water;
• Vertellen en verbeelden met inzet van voorwerpen, afbeeldingen en/of muziek;
• Onderzoeken hoe je vanuit de beelden, metaforen, scènes en gebeurtenissen uit bronverhalen verbinding legt met thema’s, in de groep of levensverhalen;
• Delen van ervaringen die worden opgeroepen door verhalen.

 

Voor wie?
Dit is een training voor iedereen die met bronverhalen werkt in de context van kerk, zorg, onderwijs, of hulpverlening.
Wat bereik je er mee?
Doel is om je vertelvaardigheid en je speelsheid in het werken met bronverhalen te vergroten. Als je verbeelding door spel- en dramaopdrachten wordt geactiveerd, komen verhalen op nieuwe manieren tevoorschijn. Tussen de twee cursusweekends in oefen je in het vertellen en verbeelden van bronverhalen. Je vergroot je vermogen om te vertellen, te variëren en je breidt jouw mogelijkheden om met verhalen te werken uit.


Door wie?
Kees van der Zwaard, Gottfrid van Eck, Bas van den Berg, en Cocky-Fortuin- van der Spek begeleiden in wisselende duo’s deze training. Alle vier zijn professionele verhalenvertellers, ervaren verhalentrainers en schrijvers van verhalen en verhalenboeken.

 

Hier: het dagprogramma