Docenten: Aat van der Harst en/of Cocky Fortuin-van der Spek
Plaats: training op aanvraag
Duur: advies: vier dagdelen
Kosten: € 200 per dagdeel en reiskosten
Voor wie: leiding van kindernevendienst/kinderwoorddienst, vanaf zes tot twaalf deelnemers

 

Dit is een praktische inspirerende training voor leiders van kindernevendiensten en kinderwoorddiensten. Verhalen vormen het hart van de kindernevendienst. In deze training is er speciale aandacht voor de bijzonderheid van bijbelverhalen.

Lees meer...

Reisleider: Cocky Fortuin-van der Spek en Aat van der Harst

Datum voor een kennismaking: Zaterdag 6 oktober 2018 van 10 tot 15 uur in de stad Utrecht. Verzamelen bij de stationspiano op station Utrecht CS

Informatie en aanmelding: www.verhalenonderweg.nl; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; telefoon: 033-494.3696

 

Stadspelgrimage

 

Soms word je opgeroepen om op reis te gaan. Je kunt de oproep negeren, maar je kunt hem ook volgen. Dan begint een onzekere reis. Onderweg zijn er kathedralen, herbergen en verschillende landschappen en stadswijken waar je doorheen trekt. Je ontmoet reisgenoten met wie je kort en soms langer oploopt. Soms versla je samen draken onderweg. De reis brengt de reiziger dichter bij zichzelf en brengt vaak een religieuze of spirituele verdieping teweeg.

 

Met uw groep maakt u een minipelgrimage door de stad met thema’s van de reis. Diverse pelgrimsthema’s en inspirerende teksten komen onderweg langs.

 

We beiden deze pelgrimage in de stad (of de natuur) aan voor groepen, kerkelijke- of andere gemeenschappen op aanvraag.


Aat van der Harst liep naar Santiago de Compostella en Rome, schreef Wandel je wijzer, werkt voor Stichting de 7evende Hemel en heeft een radioprogramma vol verhalen.

Begeleider: Riëtte Beurmanjer

 

Locatie: Regenboogkerk, Mauritslaan 12, Oegstgeest
Data: 30 oktober 2018; 29 januari, 26 maart en 21 mei 2019
Tijd: 20.00 – 22.15 uur

 

Locatie: Vrijburg, Diepenbrockstraat 46, Amsterdam
Data: 1, 8, 15, en 22 november 2018; 5, 12, 19 en 26 februari 2019
Tijd: 10.00 – 12.00 uur

 

Opgaven: www.riettebeurmanjer.nl 020 – 6654 685

 

BibliodansZet een bijbelverhaal je in beweging? Of ontdek je juist via beweging wat het verhaal jou wil vertellen? Bibliodans is een vorm van creatief dansen waarbij je lichaam de verteller is. Samen dansend krijg je inzicht in jezelf en in de betekenis van Bijbelteksten. Ervaring op het gebied van dans is niet nodig. Een workshop is zo opgebouwd dat je ‘als vanzelf’ wordt meegenomen.

Begeleider: Leonie van Straaten

Plaats: Hooge Berkt, Bergeijk

Data: in overleg – een dag per maand voor een bepaalde tijd; 11 – 20 uur

Kosten: €40,-, incl. lunch en warme maaltijd

Ervaring: ervaring met dans is niet nodig

Meer informatiewww.hetwoordinbeweging.nl

 

Vitaliteit van geloven en leven ervaren in dans en in stilte. Een pas op de plaats maken en op adem komen. Je bent in stilte, schept ruimte voor jezelf en begint en eindigt de dag met dansante begeleiding.

Begeleiders: Riëtte Beurmanjer en Leonie van Straaten

Plaats: Hooge Berkt, Hooge Berkt 16 , Bergeijk

Data en tijd: 18 juni 10.30 u - 22 juni 20.30 u

Prijs: € 360,-

Opgave: voor 1 juni bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie: 020 – 6654 685

 

Wil je in stilte en beweging een pas op de plaats maken? Omwille van een thema of een vraag waar jij mee leeft? Dan is deze retraite iets voor jou! Je leeft vijf dagen in stilte, op het ritme van Gemeenschap De Hooge Berkt en je hebt dagelijks een uur persoonlijke begeleiding in dans en gesprek. Bijbelse teksten, mystieke teksten, poëzie of afbeeldingen kunnen daarbij behulpzaam zijn. Opening en afsluiting van deze retraiteweek is samen met begeleiders en andere deelnemers.
Ervaring met dans is geen voorwaarde, liefde voor beweging wel. Er is ruimte voor reflectie in stilte, tekenen en schrijven. De omgeving is zeer geschikt voor wandelen en fietsen.

Begeleiders: Bas van den Berg, Gottfrid van Eck, Cocky-Fortuin- van der Spek en Kees van der Zwaard
Locatie: Conferentiecentrum De Glind
Data: vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september 2018, vrijdag 23 november en zaterdag 24 november 2018. Twee keer een tweedaagse met overnachting. 

Tijd: Van vrijdagmorgen 10.00 tot zaterdagmiddag 16.00 uur.
Kosten: € 695, - (bij opgave voor 1 maart € 645,-)
Opgave: vóór 1 juni 2018 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwe training voor iedereen die met bronverhalen werkt in de context van kerk, zorg, onderwijs, of hulpverlening. In twee keer een tweedaagse in het Akoesticum te Ede. Met Kees van der Zwaard, Gottfrid van Eck, Bas van den Berg, en Cocky-Fortuin- van der Spek in wisselende duo’s als docent.

 

Lees meer...

Begeleider: Riëtte Beurmanjer,
Locatie: Kruiskerk, van der Veerelaan 30a, Amstelveen
Data: 18 september, 16 oktober, 20 november, 18 december 2017
15 januari, 19 februari, 19 maart, 16 april, 14 mei, 18 juni 2018
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Kosten: € 75,- voor de hele reeks
Opgaven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Mediteren is een manier om tot rust te komen, een manier om tot jezelf te
komen als je jezelf dreigt voorbij te rennen. Een christelijke meditatievorm is:
tot jezelf komen en je inleven in Bijbelverhalen en in de mensen die erin
voorkomen. Je gaat in hun schoenen staan en daardoor ontdek je iets over
jezelf. En omdat zij altijd 'iets hebben' met God, ontdek je ook iets over jezelf
en God.

Begeleiders: Riëtte Beurmanjer en Kees van der Zwaard
Locatie: Nederlands Gereformeerde Kerk, Jodenkerkstraat 5, Culemborg
Data: 11 en 25 april, 8 en 23 mei 2018
Tijd: 10.00 – 16.30 uur
Kosten: €490,-
Opgaven: voor 21 maart 2018 bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Accreditatie: SBU: 36 uren; ECTS: 1,5

 

Hoe betrek je als voorganger de kerkgangers bij wat in de eredienst aan de orde is? Hoe breng je een Bijbelverhaal voor hen tot leven? Hoe neem je hen mee in je overwegingen bij het verhaal? Hoe breng je hen tot een houding van gebed? Hoe laat je hen de diepte van de sacramenten smaken? Wat voor rol spelen je houding en gebaren, je woorden en de klank van je stem, je voorstellingsvermogen, beleving en spiritualiteit daarbij?


In deze cursus onderzoeken we hoe persoon, ambt en ambacht een rol spelen in je ‘performance’. Je krijgt feedback op je manier van voorgaan. We gaan na wat je sterke punten zijn en geven suggesties om je expressieve en communicatie mogelijkheden te vergroten.

Volg ons

Facebook Image