Begeleider: Leonie van Straaten

Plaats: Hooge Berkt, Bergeijk

Data: in overleg – een dag per maand voor een bepaalde tijd; 11 – 20 uur

Kosten: €40,-, incl. lunch en warme maaltijd

Ervaring: ervaring met dans is niet nodig

Meer informatiewww.hetwoordinbeweging.nl

 

Vitaliteit van geloven en leven ervaren in dans en in stilte. Een pas op de plaats maken en op adem komen. Je bent in stilte, schept ruimte voor jezelf en begint en eindigt de dag met dansante begeleiding.

Begeleiders: Riëtte Beurmanjer en Leonie van Straaten

Plaats: Hooge Berkt, Hooge Berkt 16 , Bergeijk

Data en tijd: 18 juni 10.30 u - 22 juni 20.30 u

Prijs: € 360,-

Opgave: voor 1 juni bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie: 020 – 6654 685

 

Wil je in stilte en beweging een pas op de plaats maken? Omwille van een thema of een vraag waar jij mee leeft? Dan is deze retraite iets voor jou! Je leeft vijf dagen in stilte, op het ritme van Gemeenschap De Hooge Berkt en je hebt dagelijks een uur persoonlijke begeleiding in dans en gesprek. Bijbelse teksten, mystieke teksten, poëzie of afbeeldingen kunnen daarbij behulpzaam zijn. Opening en afsluiting van deze retraiteweek is samen met begeleiders en andere deelnemers.
Ervaring met dans is geen voorwaarde, liefde voor beweging wel. Er is ruimte voor reflectie in stilte, tekenen en schrijven. De omgeving is zeer geschikt voor wandelen en fietsen.

Reisleider: Aat van der Harst

Data en plaats: 30 juni of 25 augustus (steeds 10 tot 14 uur) te Utrecht

Inschrijving: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; ww.verhalenonderweg.nl; 033-4943696. Daar kunt u ook terecht met uw aanvraag voor verkenning van een minipelgrimage op maat in stad of natuur voor uw gemeenschap.

 

Deze stadswandeling in Utrecht biedt een kennismaking met de verschillende fases van de pelgrimsreis. Door de eeuwen heen zijn mensen op weg gegaan naar een plek in de verte. Dat was in de middeleeuwen al zo en is nog steeds zo. Een pelgrim volgt een oproep. Hij of zij wandelt door natuur en steden. Er zijn wegwijzers, soms draken en rivieren. Er komen reisgenoten met wie je ene stukje oploopt. Aan het eind is er de aankomst en de thuisreis. Voor wie niet wekenlang van huis kan, is dit de kans om iets van zo’n pelgrimstocht te ervaren en wel in een stadsomgeving.


U kunt kennismaken met deze minipelgrimage op een wandeling met open inschrijving. Of u kunt een vrijblijvend kennismakingsgesprek aanvragen om te verkennen of zo’n wandeling met reisgids iets is voor een groep van uw kerk of gemeenschap. O.a. de PKN-gemeente van Leusden ( Marcuskerk en Dorpskerk) ging u voor in de stad Utrecht, maar ook in andere steden in het land kan zo’n stadpelgrimage aangeboden worden


Aat van der Harst liep naar Santiago de Compostella en Rome, schreef Wandel je wijze, werkt voor Stichting de 7evende Hemel en heeft een radioprogramma vol verhalen.

Begeleiders: Bas van den Berg, Gottfrid van Eck, Cocky-Fortuin- van der Spek en Kees van der Zwaard
Locatie: Conferentiecentrum De Glind
Data: vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september 2018, vrijdag 23 november en zaterdag 24 november 2018. Twee keer een tweedaagse met overnachting. 

Tijd: Van vrijdagmorgen 10.00 tot zaterdagmiddag 16.00 uur.
Kosten: € 695, - (bij opgave voor 1 maart € 645,-)
Opgave: vóór 1 juni 2018 via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuwe training voor iedereen die met bronverhalen werkt in de context van kerk, zorg, onderwijs, of hulpverlening. In twee keer een tweedaagse in het Akoesticum te Ede. Met Kees van der Zwaard, Gottfrid van Eck, Bas van den Berg, en Cocky-Fortuin- van der Spek in wisselende duo’s als docent.

 

Lees meer...

Docenten: Aat van der Harst en/of Cocky Fortuin-van der Spek
Plaats: training op aanvraag
Duur: advies: vier dagdelen
Kosten: € 200 per dagdeel en reiskosten
Voor wie: leiding van kindernevendienst/kinderwoorddienst, vanaf zes tot twaalf deelnemers

 

Dit is een praktische inspirerende training voor leiders van kindernevendiensten en kinderwoorddiensten. Verhalen vormen het hart van de kindernevendienst. In deze training is er speciale aandacht voor de bijzonderheid van bijbelverhalen.

Lees meer...

Begeleider: Riëtte Beurmanjer,
Locatie: Kruiskerk, van der Veerelaan 30a, Amstelveen
Data: 18 september, 16 oktober, 20 november, 18 december 2017
15 januari, 19 februari, 19 maart, 16 april, 14 mei, 18 juni 2018
Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Kosten: € 75,- voor de hele reeks
Opgaven: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Mediteren is een manier om tot rust te komen, een manier om tot jezelf te
komen als je jezelf dreigt voorbij te rennen. Een christelijke meditatievorm is:
tot jezelf komen en je inleven in Bijbelverhalen en in de mensen die erin
voorkomen. Je gaat in hun schoenen staan en daardoor ontdek je iets over
jezelf. En omdat zij altijd 'iets hebben' met God, ontdek je ook iets over jezelf
en God.

Begeleider : Riëtte Beurmanjer
Locatie: Regenboogkerk, Mauritslaan 12, Oegstgeest
Data: 31 oktober 2017; 16 januari, 20 maart en 29 mei 2018
Tijd: 20.00 – 22.15 uur
Kosten: € 20 voor de hele reeks
Opgaven: Nelleke van der Oord (071- 5155620, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Zoek je een plek waar je op adem kunt komen? Heb je zin om je geloof op een creatieve manier te verdiepen? Vind je het fijn om anderen te ontmoeten om te delen wat je beweegt? Bibliodans geeft je dat en meer...
Een Bijbelverhaal brengt je in beweging. Via beweging ontdek je wat het verhaal je wil vertellen. Bibliodans is een vorm van vrije dansexpressie waarbij je lichaam de verteller is. Ervaring op het gebied van dans is niet nodig. De avond is zo opgebouwd dat je ‘als vanzelf’ in het dansen wordt meegenomen.

Begeleiders: Riëtte Beurmanjer en Kees van der Zwaard
Locatie: Nederlands Gereformeerde Kerk, Jodenkerkstraat 5, Culemborg
Data: 11 en 25 april, 8 en 23 mei 2018
Tijd: 10.00 – 16.30 uur
Kosten: €490,-
Opgaven: voor 21 maart 2018 bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Accreditatie: SBU: 36 uren; ECTS: 1,5

 

Hoe betrek je als voorganger de kerkgangers bij wat in de eredienst aan de orde is? Hoe breng je een Bijbelverhaal voor hen tot leven? Hoe neem je hen mee in je overwegingen bij het verhaal? Hoe breng je hen tot een houding van gebed? Hoe laat je hen de diepte van de sacramenten smaken? Wat voor rol spelen je houding en gebaren, je woorden en de klank van je stem, je voorstellingsvermogen, beleving en spiritualiteit daarbij?


In deze cursus onderzoeken we hoe persoon, ambt en ambacht een rol spelen in je ‘performance’. Je krijgt feedback op je manier van voorgaan. We gaan na wat je sterke punten zijn en geven suggesties om je expressieve en communicatie mogelijkheden te vergroten.

Volg ons

Facebook Image