Docent: Cocky Fortuin-van der Spek
Data en tijd: maandagmiddagen op 19 november 2018, 17 december 2018, 21 januari 2019, 11 februari 2019, 18 maart 2019, 15 april 2019
Plaats: Johanneskerk, Moezeldreef 400, 3561 GD Utrecht (op loopafstand van Station Utrecht Overvecht)
Kosten: € 245
Opgave: vóór 1 november 2018 bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Bibliodrama is een samenspel tussen jou, een bijbelverhaal en de groep. Spelenderwijs en interactief onderzoek je hoe jij, met anderen een bijbelverhaal beleeft. Elke bijeenkomst bestaat uit drie fasen: opwarming, je inleven in een personage en het spelen van fragmenten van dat verhaal, aansluitend is er een nagesprek, met ruimte om ervaringen en inzichten te delen.


Je leert op ontspannen en speelse wijze contact te zoeken met heel uiteenlopende figuren en situaties in bijbelverhalen. Daarbij is het niet zo belangrijk of je gelooft of niet, maar wel of je het aandurft samen met anderen je eigen weg te zoeken in die verhalen. Door je in te leven in een rol als die van Sara die haar land verlaat, of die van leerling bij de storm op het meer, ervaar je wat er in die verhalen op het spel staat. Je ontdekt wat jou raakt, of tegenstaat en hoe je daar mee verder gaat. Door inleving en inlijving ga je ervaren dat een verhaal dat je samen gespeeld hebt, anders met je mee reist.


De basiscursus staat open voor deelnemers die willen kennis maken met bibliodrama, of die eerdere bibliodrama ervaringen verder willen uitbreiden. Deze cursus kan ook een schakel zijn voor hen die de Opleiding tot professioneel begeleider bij het Centrum voor bibliodrama willen gaan volgen.


Begeleiding: Cocky Fortuin van der Spek is docent bibliodrama en werken met verhalen bij Stichting de 7evende Hemel en het Centrum voor Bibliodrama. Daarnaast is zij adviseur en trainer van Spirit in School

Volg ons

Facebook Image